maanantai 23. helmikuuta 2015

Porcelain doll (k.18)


Olo vain pahenee pahenemistaan. Kävin tänään terapiassa, jonka luulin auttavan edes hiukan. Luulin väärin. Puhuttiin tunti kaikesta tästä tuskasta ja ahdistuksesta, mutta mitä jäi käteen? Pinnalle nostetut muistot, ahdistus ja jäätävä kotimatka kaikkien niiden houkutusten sekä impulssien riivaamana. Autoja, silta, junarata.. Ihmiset tuijottavat, mutta sivuutan katseet. Tunnen oloni maalatuksi posliininukeksi ja mietin huomaako kukaan muu samaa. Niin nätti päältäpäin, niin ontto sisältä.

Kyyneleet vierivät jo ennen kuin kotiovi ehtii rämähtää kiinni. Hiljaisuus ja pimeys ottivat ironisesti vastaan niin kuin päivä toisensa jälkeen, enkä jaksa edes sytyttää valoja vaan kompuroin kaiken lattialle kasaantuneen roinan, vaatekasojen ja muun sotkun yli sänkyyn. Tietokoneen ruutu hohtaa ja facebookiin ilmestyneet viestit odottavat vastaajaa. Turhaan. Yritän vastata huomenna. En tiedä haluaisinko edes olla yksin, mutten halua kenenkään näkevän minua tälläisenä. Anteeksi.

Musiikki alkaa pauhaamaan samalla kun kävelen suihkuun. Käyn vaa'alla ja lukema tuo hetkeksi näläntunteen mieleen. Päätän sivuuttaa sen ja nauttia edes ne pari, kolme sekuntia näennäisestä laihuudesta ja sen tuomasta kontrollintunteesta. Avaan suihkun ja tunnen ahdistuksen taas leviävän kehon jokaiseen kolkkaan. Oksettaa ja tuntuu kuin tulisin hulluksi. Yritän itkeä, vailla tulosta ja pienen impulsiivisen hetken verran mietin jopa soittavani itselleni ambulanssin jonka kyydissä pääsisin turvaan osastolle. Turvaan miltä? Turvaan itseltäni.

Suihku vie osan ahdistuksesta mennessään, mutta jättää tilalle voimattoman ja heikon tunteen. Makaan taas sängyllä ja selaan kännykkää. Kolme puhelua Timiltä. Vastaan etten pysty näkemään ja poden huonoa omaatuntoa ilman syytä. Pari tuntia vierähtää nopeasti ja puhelin alkaa yhtäkkiä täristä. Veera soittaa. En kykene vastaamaan vaikka puhelin onkin vain muutaman sentin päässä. Puhelu loppuu ja facebookiin saapuu viesti. Se on Veeralta. Vastaan jälleen voivani huonosti ja tukahdutan huonon omatunnon heti alkuunsa. Pieni hymähdys karkaa suustani kun tiedostan, että minusta välitetään. Se lohduttaa, muttei vie ahdistusta eikä voimattomuutta mennessään.  

Irrotan lääkkeitä foliosta ja huuhtelen ne alas vedellä. Pian alkaa taas sängyssä pyöriminen ja unettomuus aivan niin kuin eilenkin. Ehkä tänään saisin enemmän kuin kolme tuntia unta.  

20 kommenttia

 1. Siis wow!:o Olet aivan uskomattoman nökeinen! Mielestäni jokainen ihminen on taideteos ja jokainen ilmaisee sisintänsä juuri sen kautta, että miltä näyttää. Ja olet oikeasti niin uskomattoman nätin ja kunnon elävä taideteos. Pointsit sulle et uskalla olla juuri se mitä olet ja se, että haluat itse näyttää juuri siltä miltä näytäkkin. Ja tuo sinun menneisyys kirjoitat niin todella ihanasti siitä Jossusta, olisin ite niin ylpä jos minulla olisi joku kaveri joka ajattelee minusta noin. Tai tuo teidän suhde kuulosti ns.täydelliseltä rakkaudelta. Mutta hei koita jaksaa, joskus kuitenkin tulee vielä aika milloin kaikki on hyvin ja luotan ainkin itse siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww.. Ihana sinä, paljon kiitoksia kommentista! Toivotaan näin c:

   Poista
 2. Pietu rakas♥ Kyllä susta välitetään♥

  VastaaPoista
 3. Voi Pietu! Toivon todella että asiat menee parempaan suuntaan. Oot uskomattoman kaunis ja ihana ihminen, ja toivon sulle pelkästään hyvää! :)

  VastaaPoista
 4. Koita myt pärjäillä! Ainaki sää kirjotat siitä ja saat samalla käsiteltyä sitä ittes kans. Se on alku just siinä. Niitä pieniä askelia eteenpäin. Ja joo... Ei se aina tunnu auttavan. Se pysähtyminen on vaan niin paljo helpompaa ku liikkuminen silloin ku vaan väsyttää. Mutta jos siitä on kerran päästy niin jossain sä tiedät pääseväs uudestaan. Se ei oo helppoo, tiedän sanoo, mut sä pääset siitä yli. Onhan se jo nähty. Pysähtyminen on se pahin juttu. Pakolla eteenpäin. Täälä on tukiverkosto, joka kuuntelee aina. <3

  VastaaPoista
 5. En tiiä mitä tää auttaa mut tuntuis liian ikävältä olla sanomatta mitään ku oikeesti tuntuu pahalta sun puolesta, pärjää <3
  Viiva jii

  VastaaPoista
 6. Voi Pietu, sä selviät kyllä. Vähän kerrallaan, tunti ja minuutti kerrallaan. Mutta sä selviät, ja jos sä et jaksa itse, niin me autetaan sua. Oot meille tärkeä, ihan ihan ihan tosi tosi toso tärkeä. <3

  VastaaPoista
 7. susta välittää muutkin kun ne jotka sen sanoo, varmasti KAIKKI sun sukulaiset välittää, ystävät välittää, ja jopa me täällä tietokoneen/puhelimen/kännykän toisella puolella <3 Kaikki kääntyy pian yhtä hyväksi kun ennen kun tulit Turkuun, ja toivonmuaan jatkuis sellasena, mut niinku aikasempaan postaukseen kirjotin, kaikki romahtaa joskus ja se täytyy ymmärtää. <3 Toistan taas itteeni (ja muita) mutta SÄ OLET SE VAHVA <3 Jos moni on sanonu et saa sust voimaa, se meinaa et et oo heikko, sä, SÄ olet VAHVA <3

  VastaaPoista
 8. Voimia sulle <3 Toivottavasti olo paranee pian. Sä oot jo selvinny monista asioista. Selviit kyllä tästäkin. Kyllä se varmaankin kohta helpottaa.

  -Loora

  VastaaPoista
 9. Hei Pietu!
  Aloin itsekkin kokeilemaan tätä "erikoisempaa meikkausta" Itse rakastan taidetta ja muutenkin meikkausta.
  Tarinasi on myös kiehtova ja ymmärrän paljon sinua. Itseänikin kiusattiin koko ala aste vakavasti. Edelleen kärsin monista ongelmista joita en pysty edes kertomaan. (sillä jotkut niistä on vain omassa tiedossani)
  Oon myös saanut sulta voimaa, en ennen uskaltanut pukeutua miten halusin. Ajattelin että kaikki pitää minua ihan kummajaisena. Löysin sinut ja katsoin vain lisää ja lisää videoita. Ajattelin että:" Hälläväliä mitä muut sanoo."
  No tällähetkellä itellä violetti tukka ja käytän kaikkien mielestä liikaa meikkiä. Äiti aina kauhistelee etten näytä itseltäni. No mutta en ennen uskaltanut olla sellaisen näköinen mitä olen koko nuoruuden unelmoinut.

  Kiitos että olet olemassa! <3 Jatka samaan malliin, olet ihana. <3 Susta välitetään!
  Tiedän että on vaikeaa kaikki ahdistus yms. itsekkin kärsin samasta! Hater's gonna hate.

  (Nimettömänä ihan itseäni suojellen)

  VastaaPoista
 10. Oot liian ihana. Moni varmasti rakastaa sua! Mä ainakin <3 Mutta oot komee jne

  VastaaPoista
 11. Voimia sulle Pietu! <3 Me kaikki romahdetaan joskus, mutta yksin ei kenenkään tarvii jäädä <3 Me välitetään susta tosi paljon ja kaikki muutkin välittää! Kunpa voisinkin vain tulla ruudun toiselle puolelle halaamaan sua :'(

  VastaaPoista
 12. jos mä tietäisin missä asut tulisin ja halaisin sua kovaa! ♥

  VastaaPoista
 13. Hurjasti voimia sulle Pietu❤ toivottavasti sun olo paranee pian:*
  -Mia

  VastaaPoista
 14. Haluaisin jotenkin tosi paljon helpottaa sun oloa, mutta en taida pystyä siihen D:
  haluun vaa muistuttaa sua siitä kuinka ihana ihminen oot <3
  voimia sulle tosi paljon <3

  VastaaPoista
 15. Pietu. Olet tärkeä, rakas, ihana ja arvokas. Toivon että saat elämäsi taas tasapainoon ♥
  Olen huono pukemaan ajatuksiani sanoiksi, joten tämä olkoon nyt tässä. Lyhyestä virsi kaunis.

  VastaaPoista
 16. Ymmärrän mistä kirjotat tässä ja ymmärrän et tää ei oikeesti oo mikää "kiva" kirjotus mut oot aivan helvetin hyvä kirjottaan

  VastaaPoista
 17. Mä olen katsonut sun videoita ja rakastan sitä, mitä teet. Toivottavasti sinäkin olet ylpeä siitä, mitä teet. Sinun ainakin kuuluisi olla. On hyvä, että sulla on jokin rakas harrastus kuten meikkaaminen sun huolien keskellä. Ja vaikka kirjoitit tän postauksen jo jokin aikaa sitten niin halusin vain kommentoida, että vaikka en tunne sinua, niin ihailen sinua ja toivon sinulle kaikkea hyvää elämääsi ♡ toivon, että pääset ajan myötä irti pahimmasta ahdistuksesta ja masennuksesta. Sinusta välitetään ja minäkin välitän jo sen verran, että tämän kommentin kirjoitin. Toivon, että se merkitsee jotain, vaikka tiedän itsekin että synkkyyden keskellä on vaikea hahmottaa että ihmiset oikeasti välittävät. Voimia sinulle ♡

  VastaaPoista

Kaikki kommentit on tervetulleita, mutta julkaisen vaan asialliset :)