torstai 25. syyskuuta 2014

My first photo exhibition - Intense

Moi vaan kaikille! Meillä alko keväällä koulussa sellanen kirjasto projekti, jossa uudistettiin kirjaston ilmettä ja jos en ihan väärin muista niin tarkotuksena oli tehdä kyseisestä osasta koulua vähän nuorisoystävällisempi paikka eli siis jonkinnäkönen tila, jossa oikeesti haluis viettää aikaa. Me saatiin luokan kesken valita erinäisistä vaihtoehdoista, että miten me halutaan panostaa tohon projektiin yksilöinä. Kesäloman aikana ideat hävis varmaan itse kullakin, mutta onneks koulun alkaessa muistiin alko taas palailemaan jos jonkin sorttista idean tynkää. Pari meidän luokkalaista rupes tekemään sellasta urakkaa, että ne suunnitteli kaikki kirjaston opastekyltit ja sellaset nimilaput uudestaan ja sarjakuva prokkis, tilataideteos sekä miniatyyritaide lähti kans etenemään. Mä en kuitenkaa liity noihin edellä mainittuihin jutskiin mitenkään, sillä mun oma projekti oli valokuvanäyttely.

Ihan alussa mulla oli kolme suunnitelmaa, joista ajan kanssa 2 karsiutu pois. Niitä ois ollu tosi hankala toteuttaa ja toiseen ois tarvinnu useita malleja. Aion kuitenki pitää ne ideat mielessä, sillä joskus saattaa ruveta inspaamaan ja sit mä kyllä toteutan ne. Anyways, päädyin siis siihen mun kolmanteen suunnitelmaan, joka oli sloganeihin tai siis sananlaskuihin perustuva näyttely. Jotkut sananlaskut kuulostaa ainaki mun korvaan tosi kliseisiltä ja varsinkin sellaset väkisin suomen kielelle väännetyt sanonnat tuottaa aika ajoittain ihan törkeetä myötähäpeää, mut mä tykkään kuitenki tosi paljon käyttää sellasia tietynlaisia sanontoja, sananlaskuja sun muita ja mikäs sen parempaa, ku yhdistää niitä omiin kuviinsa. Tai siis itse kuvaamiin kuviin tässä tapauksessa. Ensin mun oli tarkotus ottaa ihan uusia valokuvia, mutta ajanpuute pakotti mut lopulta valitsemaan ns. "parhaita paloita" jo aiemmin otetuista kuvista. Valitsin noita kuvia pitkään ja hartaasti, muokkasin kaikki mustavalkoisiksi ja lopuksi kirjotin vielä ne sloganit sopiviin kohtiin.

Eilen meillä sit oli vihdoin ne kirjaston "avajaiset" eli jengiä tuli sinne kiertelemään, syömään naposteltavia ja kuuntelemaan puheita/lauluesityksiä, jos ihan oikein ymmärsin (en paljon ehtiny keskittymään muihin, kun säädin noiden kuvien kanssa..) Mäkin sain lopulta näyttelyn pystyyn pienten tulostus probleemien jälkeen ja oon kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen! Nimesin ton näyttelyn sanalla intense, koska se vaan jotenkin tuntu tosi osuvalta.Mitäs mieltä te ootte noista kuvista?

18 kommenttia

 1. Voi miten ihanaa ja upeita kuvia! ❤ Ihania sanomia ^___^
  Vaikka onkin koulun kirjastossa, nii on sekin jotain hei! Siitä se lähtee, sulla on oikeesti valokuvaus ja käsittelytaitoja! :D

  Ötökkäkuvasta en tykkää ku on trypofobia ja rupee rapsututtaan itteensä, mut muuten semmonen ihana tunnelma.

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purrrr kiitos paljon Saijaaaa :3 <3 Kiva jos noista välittyy se tunnelma, vaikket ötökkäkuvasta tyksikään, mut ymmärrän sen kyl täysin :) Ja niimpä ! Tästä se lähtee ^^

   Poista
 2. Säestän Saijaa tuon ötökkäkuvan suhteen, yh :< Noihin sloganeihin olisi ollut hyvä, jos olisit liittänyt myöskin nimen, joka on sanonut noin, esim. "Tässä jokin filosofinen ajatus/lause/tms." - Joku kirjailija/näyttelijä/tms. Tämä olisi tuonut vähän lisää syvyyttä, idea tai mitälie kuvien tekstiin, mutta muuten tyksin etenkin tuosta unisiepparikuvasta ihan hulluna :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Niin no joo oisha noita voinu pistää, mut harva noitten sanojist oli mitää sellasii "supertunnettui" tai niiku et mä en ainakaa tietäny ketää niistä, enkä sit halunnu mitää tosi mainstream sanontojakaa, nii jätin nimet poies :) Mut kiitoksia !

   Poista
  2. Minusta sillä ei ole väliä, ovatko sanojat Barack Obamia ja Lady Gagoja vai jotain tosi huonosti tunnettuja suomalaisnäyttelijöitä, minusta on vaan kiva tutustua uusiinkin nimiin, ja kuvitella nimien ympärille jotain elämäntarinaa tms. :)

   Poista
  3. Joo rupesin iteki aattelee äske tarkemmi et mitähä välii silläki on kuka ne sanoo XD Tai niiku eipä ne sanat/sanonnat yhtää sen huonommaks muutu sanojansa mukana, vaikka toiset sanonnat tietty yleistyy helpommin, jos joku "vakuuttava" aka. julkkis sanoo ne :D Mut joo, pointti ymmärretty ^^ Ens kerralla ku teen tälläsiä nii pistän nimet ehottomasti mukaa :>

   Poista
 3. No mun mielestä se ötökkäkuva on siisti! Ei sillä että tykkäisin ötököistä (hrrr..) vaan että se ei ole semmonen samanlainen kuva mitä jotkut "valokuvaus" blogit ottaa eli just nuita unisieppareita (ei siis mitään vastaan niitä :D ) aivan upee toi lintukuva myös! Tai no oikeestaa noi kaikki on upeita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah nonni, kiva jos tykkäät ja kiitos paljon c: Mä iteki tykkään tosta ötökkäkuvasta (jossa on siis hämähäkki ja sen luoma nahka) tosi paljon ^^

   Poista
 4. Tosi kauniita ja koskettavia kuvia! Oon lukenu jo pitkään siun blogia ja halusin sanoa, et oot aivan mahtava ja lahjakas. :)

  VastaaPoista
 5. Okei joo pakko tulla vaan toteamaan että nää kyvät jotenkin pysäytti jasai ajattelemaan, jäi hyvällä tavalla jännä tunne vatsaan. Oot hurjan lahjakas.

  VastaaPoista
 6. Kauniita ja tunteita herättäviä kuvia :)

  VastaaPoista
 7. vahvoja ja tunteita herättäviä kuvia. tosi hienoja mun mielestä. :) olisi kiva nähdä lisääkin sun valokuvia jatkossa, oot kyllä lahjakas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos c: Ja juu eiköhä niitä tuu vielä näkymää ! ^^

   Poista
 8. Moikka.
  Ihania kuvia, tosi kauniita ja vahvoja. On pitänyt jo aiemminkin tulla kommentoimaan, että pidän sun blogista tosi paljon ja seurailen säännöllisesti. Olet ihan helvetin rohkea ja vahva ihminen ja arvostan, että jaat maailmaasi lukijoiden kanssa.
  Kaikkea hyvää, seurailen jatkossakin ja sun blogin linkki löytyy omastakin blogistani, toivottavasti ei haittaa. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :3 !! Ihana kommentti ja ei haittaa laisinkaan ^^

   Poista

Kaikki kommentit on tervetulleita, mutta julkaisen vaan asialliset :)