perjantai 4. heinäkuuta 2014

Paluu menneisyyteen ja pari tapaa tehdä blogipostaus

Bloggaaminen on siitä hauska harrastus, et jos sitä harrastaa tarpeeks nii se tavallaan ujuttautuu sun mieleen ja yhtäkkiä maailmaa alkaa katella ihan eri tavalla ku ennen. Siitä tulee niin sanotusti elämäntapa.

Mun bloggaamis ura alko jo yli kaks vuotta sitten ja ensin se mun postaaminen oli sellasta vähän lapsellista ja haparoivaa säheltämistä. Lisäilin valokuvia joita olin ottanu itestäni, kavereista tai jostain ihan muusta ja välillä käytin netistä otettuja kuvia tai tekstinpätkiä kuvaamaan omia olotiloja tai fiiliksiä. Pikku hiljaa meininki kuitenki muuttu ja rupesin miettimään päivän tai viikon tapahtumia siinä mielessä, että mitä niistä vois kirjottaa blogiin ja mitkä kuvat vois liittää minkäkin postauksen sisältöön. Myös se oli uutta, etten postannu heti mun ajatuksia tai tekemisiä, vaan suunnittelin niitä postauksia vähän pidempäänki ku vaan sen vartin verran.

Jossain vaiheessa mulle kehitty sellanen toistuva tapa, miten mä kirjotin mun postaukset ja mä aattelin nyt kertoa vähän millanen se oli. Ois nimittäin tosi hauska kuulla miten te muut bloggaajat ns. rakennatte ne postauksenne :) Teettekö homman samalla tavalla, vai onko teillä joku ihan päinvastanen tyyli? Kertokaa ihmeessä.

~☆~

Ensimmäinen vaihe mun postauksen tekemisessä oli se, että mä keksin tai sain jostain jonkin aiheen ja kirjotin ylös vähän avainsanoja siihen liittyen. Esimerkiks postaus niinki tylsästä aiheesta ku mun päivä saatto alkaa tälläseen tapaan. (Huom. Esimerkki tapaukset tässä postauksessa ovat siis fiktiota, jotka keksin juuri päästäni. Myös kaikki kuvat on otettu tänään. Meikkasin itteni samalla tavalla, ku meikkasin vielä joskus puoltoista vuotta sitte :D Nauttikaa..)

My day: Heräsin, kahvi, rööki, musiikki&meikkaaminen, näin kaveria, kylällä - (ketä missä, millon), laitosdraamaa, keilaamassa, ahdistusta, paskaaapooksroegrsopg..

Eli alotin yleensä kirjottamalla pari sanaa aiheesta ylös, huolimatta siitä miltä ne kuulosti tai näytti. Käytän välillä vieläkin tota tapaa, eli kirjottelen sellasia aihesanoja ylös, joista muistan mitä haluan sanoa jne. Seuraava vaihe tosta oli yleensä se puhtaaks kirjottaminen vähän tähän tapaan.

My day. Heräsin tänään joskus 10 maissa, hain aamukahvin ja menin röökille. (Röökikuva) Aamupäivä meni musiikkia kuunnellessa ja meikatessa ja joskus kahden maissa lähdin kylälle näkemään yhtä kaveria. Tältä näytin tänään (Kuvat) Hengailtiin teboililla pari tuntia ja sit lähin takas laitokseen. Siellä oli tietysti jotain draamaa menossa, joten istuin huoneessa koko illan, kunnes lähettiin keilaamaan. Illalla ahisti ihan törkeesti ja päädyin viiltelemään.

Kolmas vaihe mun postauksen rakentamisessa oli yleensä kuvat, eli valitsin sellaset kuvat mitkä nyt sattu liittymään aiheeseen, (tai välillä ne ei liittyny yhtään mihinkään..) muokkasin niitä vähän ja lisäsin tekstiin.


Nykyään teen homman aikalailla samalla tavalla. Olettaen, että keksin aiheen ennen ku oon ottanu kuvat.. Anyways, kuvien lisäämisen jälkeen luin tekstin vielä pariin otteeseen ja saatoin ns. rikastuttaa tarinaa, (tietysti oikeilla tiedoilla) eli tehdä siitä mielenkiintosemman tähän tapaan.

My day. Heräsin tänään jo joskus 10 maissa, vaikka olin valvonu johonki kolmeen asti. Joku oli onneks keittäny jo kahvia, joten otin mukin, kaadoin itselleni kahvia ja lähin ulos röökille. Ulkona oli aika lämmintä ja aattelin, että päivästä tulee varmasti mukava. (Kuva) Menin takas sisään ja pistin youtubesta soittolistan soimaan. Tsekkasin bloggerin kommenttien varalta ja kirjauduin facebookkiin. Eipä siellä taaskaan ollu mitään tapahtunu, mutta minkäs sitä tavoilleen mahtaa. Rupesin meikkaamaan, koska olin luvannu kaverille, että nähään kahen jälkeen teboililla. Meikattuani hengailin muitten nuorten kanssa olkkarissa ja ruuan jälkeen lähin sinne kylälle. (Kuvat) Hengailtiin teboililla, juotiin kahvia ja juoruiltiin vähän niitä sun näitä kunnes laitoksesta soitettiin, että kohta pitää tulla iltapalalle. Lähdin siis kävelemään ja pian saavuin laitokseen pihaan vain huomatakseni, että pihalla on jonkun rikkinäinen tuoli. Sisälle päästyäni tajusin, että nyt on joku tilanne päällä ja pian ohjaajat käskikin kaikki huoneisiinsa iltapalaan asti. Puolisen tuntia ehdin istuskella koneella, kunnes meiät kutsuttiin syömään ja sen jälkeen lähdettiinkin porukalla paikalliseen Bowling houseen keilaamaan. Reissu meni aika mukavasti, mutta sen jälkeen alko ahdistaa ihan helvetisti ja vaikka otin tarvittavia niin päädyin kuitenkin viiltelemään. Ohjaajat laitto siteen mun käteen ja sen jälkeen taisin nukahtaa.

Mun mielestä on kivaa, että kirjotetaan asiat vähän mielenkiintosemmin ku sillee et sanotaa vaan "Tänään oli kivaa", mut sit sellanen liian dramaattinen "Tänä päivänä. Tänä päivänä asiat olivat täydellisemmin, kuin koskaan aiemmin ja siksi tänään oli mahtava päivä" ei sovi todellakaan joka tarkotukseen.. Jos tajuutte mitä tarkotan :D

Mutta siis, sen jälkeen ku oon lisänny siihen tekstiin vähän mielenkiintoa niin keksin vielä postaukselle nimen, jos en sitä ollu jo tehnyt niinku tässä tapauksessa, lisään postaukseen vielä jonku kivan biisin jos siltä tuntuu ja sit painanki julkasu nappia. Alapuolelta näätte millanen postaus tällä tavalla ois syntyny tästä mun fikio tarinasta.My day

Heräsin tänään jo joskus 10 maissa, vaikka olin valvonu johonki kolmeen asti. Joku oli onneks keittäny jo kahvia, joten otin mukin, kaadoin itselleni kahvia ja lähin ulos röökille. Ulkona oli aika lämmintä ja aattelin, että päivästä tulee varmasti mukava. 


Menin takas sisään ja pistin youtubesta soittolistan soimaan. Tsekkasin bloggerin kommenttien varalta ja kirjauduin facebookkiin. Eipä siellä taaskaan ollu mitään tapahtunu, mutta minkäs sitä tavoilleen mahtaa. Rupesin meikkaamaan, koska olin luvannu kaverille, että nähään kahen jälkeen teboililla. Meikattuani hengailin muitten nuorten kanssa olkkarissa ja ruuan jälkeen lähin sinne kylälle. Tältä mä muuten näytin tänään.


Hengailtiin teboililla, juotiin kahvia ja juoruiltiin vähän niitä sun näitä kunnes laitoksesta soitettiin, että kohta pitää tulla iltapalalle. Lähdin siis kävelemään ja pian saavuin laitokseen pihaan vain huomatakseni, että pihalla on jonkun rikkinäinen tuoli. Sisälle päästyäni tajusin, että nyt on joku tilanne päällä ja pian ohjaajat käskikin kaikki huoneisiinsa iltapalaan asti. Puolisen tuntia ehdin istuskella koneella, kunnes meiät kutsuttiin syömään ja sen jälkeen lähdettiinkin porukalla paikalliseen Bowling houseen keilaamaan. Reissu meni aika mukavasti, mutta sen jälkeen alko ahdistaa ihan helvetisti ja vaikka otin tarvittavia niin päädyin kuitenkin viiltelemään. Ohjaajat laitto siteen mun käteen ja sen jälkeen taisin nukahtaa.

On mulla sit myös pari muuta tapaa kirjottaa postaus. Toinen on sellanen, et kirjotan ajatuksenjuoksua ilman mitään ylimäärästä mietiskelyä tähän tapaan: "Vitsi että oli tylsä päivä ja nyt väsyttää ja haluisin syödä jotain mutten jaksaaaaaa askfedofj jeejeee ulkona on kiva ilma vaikka sataa vois salee hyppää ikkunasta ja lähtee johonkin djosijrgs aeefkefuuuuu mul ei oo mitään hajuu mitä mä kirjotan mut ei haittaaaa voisin ehkä nyt muokata pari kuvaa tältä päivältä ja mennä nukkumaan koska tästä ei tuu yhtään mitääääään ja vieläkin ahdistaa joujouu2" Ja sit poimin myöhemmin noista ajatuksenjuoksu tekseistä pääasioita (Jos sellasia edes löytyy) ja sit kirjotan ne puhtaaks.

Sit on kans sellanen tapa, että otan ensin jotain valokuvia ja kirjotan niitten mukaan sitten sen postauksen. Esimerkiks jos ottaa jotain luontokuvia niin voi joko kirjottaa niistä itse kuvista tai ajatuksista joita ne herättää tai sit ylipäätään koko valokuvauksesta tai jostain sellasesta. Omakuvat on kans aika hyviä nykyään, koska teen niin paljon erilaisia meikkejä ja sit voin kirjottaa niitten syntymisestä tai tuotteista, joita käytin tai mikä meni hyvin ja mikä huonosti ja niin edelleen.

Tossa nyt oli ne mun perus postauskeinot tai tavat mitä käytän vähän vaihtelevasti. Joskus otan kuvat ja keksin niistä aiheen, joskus kirjottelen avainsanoja ylös ja sit välillä kirjotan vaan asioita mitä tulee mieleen ihan randomisti. Toivottavasti tykkäsitte tästä postauksesta ja ois tosiaanki mukava kuulla niistä teidän postaustavoistanne ! :)

10 kommenttia

 1. Oli kyllä kiva postaus, aiemmin en oo tällasia nähnyt ja mielenkiintosta nähä miten muut kasaa postauksensa! :)

  Mä kirjotan enimmäkseen poniblogia, joka on yleensä vaan sellasta mitä nyt ollaan millonki tehty. Saatan jo tallilla mietiskellä jotain lauseita, mut kotiin päästyä avaan koneen, siirrän kuvat ja käyn niitä läpi samalla ku kirjottelen. Kirjottaminen on ollu mulle aina helppoa, ja se teksti vaan valahtaa aivoista näytölle. (paitsi tiettyyn aikaan yöllä, jollon hakkaan päätä näppäimiin ku seki on järkevämpää ku sormin näpytelty) Sen jälkeen luen tekstin läpi kerran-pari, käsittelen, lataan ja asettelen kuvat, ja julkasen. Sit käyn taas lukeen tekstin pari kertaa ihan neuroottisena kirjotusvirheiden varalta. :'D
  Pidän kans poniblogiaki laiskemmin valokuvaukseen painottuvaa, johon ekana valitsen ja käsittelen kuvat, kirjottelen pienesti jotain ja julkasen, eli toi taas menee erissä järjestyksessä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee kiva et tykkäsit c: Toi on kyl niin tuttuu et on jossai ja sit miettii jotai lauseit jo valmiiks blogii varten :D Mut joo mul on aika samalail et se teksti tulee aika automaattisesti :> Unohin tosin kirjottaa sen tähä postauksee et aika usein kirjotan ne tekstit iha vaa suoraa ilman noit "keinoi" Mut aika usein on tosin ne kuvat sit valmiina :) Hahah kirjotusvirheet on kyl iha hirveitä :D Iteki yritän kaikin keinoin välttää niitä

   Poista
 2. Mielenkiintosta settiä!😃
  Ja nyt tos meikkityylis huomaa miten paljon sä oot kehittyny😛 hyvä Pietu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitoksia ja kiva et oli mielenkiintosta ! c: Joo hauska kattoo tätä postausta ja verrata vaik siihe edellisee... On sitä vähän tullu kehityttyy meikkaamisessakin :D

   Poista
 3. Oon seurannut sun blogii tosi vähän aikaa, mutta lukuisista lukemistani blogeista tää sun on mun suosikki.
  Sulla on jotenkin kauheen mielenkiintoinen ja tarttuva kirjoitustyyli.
  Mut ootko ollu Nurmijärvellä laitoksella? Ku kuulostaa ihan siltä. Ja ku siel Teboililla on aina jengii, tosin enää siin ei oo sitä kahviota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sipe :') Ja joo nurtsilla olin sen kolmisen vuotta laitoksessa.

   Poista
 4. Saanko piirtää sinut ja esitellä kuvan Instagramissa? Sain nimittäin hirveästi inspiraatiota 2.7 julkaistusta postauksestasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai ! :)) Merkkaa sit siihe #kettuprinssi tai @kettuprinssi nii nään sen ^^

   Poista
 5. Kiitos hirveästi. ^^

  VastaaPoista

Kaikki kommentit on tervetulleita, mutta julkaisen vaan asialliset :)