keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Answers

Anonyymi  12 .  helmikuuta  2013 . 11 . 14


"Pakko kysyä, että mitä haet noilla viiltelykuvilla? Sääliä, huomiota?

Lukijat varmasti ymmärtää ilman kuviakin jos oot viiltänyt.

Ja en lopeta lukemista, koska tää on mielenkiintonen blogi. Ainoastaan noi viiltelykuvat melkein saa mut oksentamaan."

Niin.. Ensin ajattelin vastata vain lyhyesti tähän eilen tulleeseen kommenttiin, jota olen itseasiassa jo odottanutkin, mutta halusin nyt selventää tämän asian jokaiselle ihan kertaheitolla. Voin sitten tulevaisuudessa linkittää tämän postauksen niille joita blogini tietyt kuvat "oksettavat" tai muuten häiritsevät :)
En hae huomiota, enkä varsinkaan sääliä ainakaan sillä tapaa miten oletan tämän anonyymin tarkoittavan. Kysymys on nimittäin jo sinällään outo, koska kuka blogia kirjoittava ei hakisi huomiota ? :D Onhan tämä keino purkaa itseään ja niin pois päin, mutta veikkaan suurimman osan bloggaajista pitävän siitä kun lukijämäärä lisääntyy ja kommenttien määrä kasvaa... En siis hae viiltelykuvillani sen enempää huomiota, kuin kuvilla naamastani tai vaikka kaljatölkistä.
Sitten taas tuo kohta että lukijat ymmärtävät viiltelyn ilman kuviakin... Hei ihan oikeesti? Onhan jotkut blogit ihan kivoja vaikkei niissä ole kuvia, mutta aika monessa on. Pitäisikö munkin alkaa valistamaan muita samalla kaavalla, "Joo ostit tänään vaatteita, eiköhän lukijat ymmärrä sen ilman kuviakin" tai "Kerroit jo edellisessä postauksessa värjänneesi hiukset, kyllä kaikki tajuaa ilman kuviakin" Ja turha alkaa selittämään että vaatteiden osto ja hiusten värjäys on ihan eri asia kuin viiltely siksi, että ensimmäinen on pahaa ja jälkimmäiset hyvää sillä niin se ei tosiaankaan ole. Paitsi ehkä joidenkin erittäin ahdasmielisten ihmisten mielessä.
Mitä pahaa on yrityksessä saada paha olo pois ? Mielestäni (ja tämä on siis vain minun mielipiteeni) viiltely on sata kertaa parempi keino kuin esimerkiksi ylenpalttinen joka päiväinen ryyppääminen ahdistuksen poistamiseksi tai vaikka väkivalta muita kohtaan, eihän siinä vahingoita kuin itseään ja mahdollisesti läheisiä jotka eivät halua nähdä viiltelevän henkilön kärsivän. Mutta tuskin ketään tuntematonta kuitenkaan. Minun blogini joka on aika valokuvapainotteinen, sattuu kertomaan elämästäni johon viiltely kuuluu ja siksi täällä esiintyy myös viiltelystä kuvia. olen aiemmin sanonut että merkitsen (k-18) merkinnällä ne postaukset joissa näitä kuvia on, niin miksi niitä sitten pitää mennä tutkimaan jossei kestä katsoa ? En ihan ymmärrä.
Joillain siihen pahaan oloon ei vain yksinkertaisesti ole muita keinoja kuin itsensä satuttaminen ja jos siitä muille puhuminen/ kuvien näyttäminen ei ole sallittavaa niin kysyn vaan että mitä helvettiä! En kannusta ketään viiltelemään. En missään nimessä, mutta kannustan jokaista tätä kyseistä asiaa valitettavasti harrastanutta siihen, etteivät he häpeäisi itseään. Että jokainen voisi ilman häpeää kulkea t-paidassa ja sortseissa kesäisin. Ilman niitä kommentteja siitä kuinka "oksettavalta" viiltojäljet/arvet näyttävät. Eiköhän nämäkin ihmiset ole kärsineet jo ihan tarpeeksi ilman tuntemattomien kuittailua :)
Paha olo täällä on itse kullakin ja jokaisella on varmasti omat keinonsa sen ehkäisyyn. Olen pahoillani jos teille tulee paha olo kuvieni takia, mutta enköhän se ole minä joka niistä viilloista eniten kärsin.

(Postauksen molemmat kuva netistä)

17 kommenttia

 1. Musta tää oli täyttä asiaa.

  Ja olen itsekin viillellyt (tosin reilu kolme viikkoa sitten päätin lopettaa). Musta olis tosi kiva kulkea t-paidassa kesäisin, mutten halua, että ihmiset katsovat ja kuittailevat. Tehty mikä tehty, ei sitä tekemättömäksi saa.
  Kuittailu ja tuijottaminen aiheuttaa vain pahan olon "kohteelle". Siksi itsekin kuljen vain pitkähihaisessa, oli kuinka kuuma tahansa.. ):

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että päätit lopettaa ! Ja hyvä että olet ilmeisesti pysynyt melkein kuukauden päätöksessäsi :) Sehän siinä just on hirveintä, että ensin on henkisesti paska olo, sitten viiltelee ja on fyysisesti paska olo... Jos ihmiset alkavat kuittailla niin tulee uudestaan se henkinen paha olo ja häpeä kaiken aiemman kärsimyksen lisäksi.. Ja saattaa ajautua jonkinlaiseen oravanpyörään :/ Toivottavasti kehtaat vielä joskus, ehkä jo ensi kesänä kulkea lyhythihaisellakin ! :)

   Poista
 2. Mä oon sun kanssa niiin samaa mieltä joka asiasta tässä postauksessa.. :o

  VastaaPoista
 3. mun mielestä jos ei siedä katsoa, niin eihän niitä käsketty katsoa? saat laittaa blogiisi sellaisia kuvia mitä itse haluat ja ei tarvitse "katsoa ja oksentaa" jos kerta tulee pahoinvoivaksi sun kuvista..... älä pietu välitä tuollaisista! oot ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiinpä ! Ja varsinkin kun merkkaan nykyisin sen (k-18) kaikkiin postauksiin jossa jotain viiltelykuvia on :D jaja yritän olla välittämättä :P

   Poista
 4. Tuli kamala tarve kommentoida tätä asiaa.

  Mä ymmärrän sua todella hyvin.

  Se, että laitat OMIA viiltely kuvia, ei mun mielestä ole huomionhakuista. Se on tarina sun elämästä. Siitä mitä koet. Haluat selvästi näyttää sen, ettei niissä arvissa/viilloissa ole mitään hävettävää (Vaikka eihän se viiltely ole paras keino selättää ahdistusta ja masennusta)..

  Itse en häpeä arpiani, enkä yleensä edes peittele niitä. En jostain syystä ole vain omaan blogiini laittanut kuvia viilletyistä käsivarsista tai jaloista.

  Voimia sulle Pietu<3

  Toivottavasti jätät tämmöiset kommentit omaan arvoonsa. Tämä on kuitenkin sun blogi, sun elämä. Sä päätät :)

  ps. Anteeksi sekava kommentti....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ollenkaan sekava mielestäni! Tosi mukava kuulla että sä ja moni muu ymmärtää tälläsen näkökulman, kun noitakin ihmisiä riittää jotka ei ymmärrä.. Mulla on kanssa sama juttu, etten varsinkaan nykyään häpeä ollenkaan näitä jälkiä! Ne vaan on osa mua ja sillä selvä, jos ei vieressä olijat tykkää niin ei voi mitään koska eihän kaikkia voi, eikä tarvitse miellyttää ;) Välillä en edes muista miltä vasen käteni näyttää ennen kuin joku mummo junassa tuijottaa sitä :D hehe, Voimia sullekkin!

   Poista
 5. Jos se tekee vähäsenkin paremman olon kun laittaa kuvia viiltelystään nettiin niin mun puolesta ihan vapaasti.

  Itekkin kun aikanaan bloggasin ja laitoin arpisesta ranteesta kuvan pari nettiin sain juuri tuollaisia kommentteja kauhean määrän ja ne kuvat teki musta muka huonon ihmisen:/

  Ja täähän on sun blogi. Saat ite päättää mistä postaat ja ellei porukka tykkää niin ei sitten vain katso. Niin simppeliä kuin se onkaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siitä jotenkin tulee parempi olo, saa kannustavia kommentteja ja niin pois päin :) Toi on kyllä niin naurettavaa, että arvostellaan _arpien_ takia.. :D En vaan pysty käsittämään... Ja näinhän se on, että minun blogi ja minä pääätän :3

   Poista
  2. Jep jep :D Eikä niistä niinkään aina kannata välittää. jättää vaan omaan arvoonsa ni hyvä tulee

   Poista
 6. tää postaus todellakin pisti miettimään sitä, että kannattaako tuntemattomien kommenteista välittää. viiltelin ennen (tällä hetkellä yritän päästä siitä tavasta irti) ja häpeän jälkiä käsissä & jaloissa, mutta tän postauksen takia mun ajatukset muuttu edes vähän. ehkä ensi kesänä uskallan olla oma itseni. kiitos pietu :')

  VastaaPoista
 7. Kiitos vastauksestasi (olen se ano joka asiaa kysyi).
  Kiva kun selvensit asiaa, en tosiaankaan tiennyt että miksi ihmeessä laitat viiltelykuvia. tästä lähtien en lue niitä postauksia jossa otsikossa on k18. Enpähän juokse vessaan oksentamaan :D

  Mutta kaikkea hyvää sulle, toivottavasti opit vielä muitakin keinoja hallitsemaan ahdistusta ym. mikä saa sut tarttumaan terään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ihan ymmärrä tuon tekstin loppua tuossa!?
   Yritätkö kannustaa viiltelemään vai mitä?

   Tai ehkä olen vain niin tyhmä että ymmärsin väärin tuon..:)

   Poista
 8. oot niin ihailtava ihminen oikeesti!:)
  Mua ei enää hävetä kulkee missäää topeissa eikä t-paidois siks että joku näkis mun kädet vaan meen ylpeenä ja näytän että mistä oon selvinny. Joskusha siitä kommenttii tulee että olisin huomionhakunen kakara mutta miettisivät että mitä oon oikeesti kokenu.
  Kaikkii enkeleitä sun matkaan♥ oot tosi vahva♥:)

  VastaaPoista
 9. http://www.youtube.com/watch?v=QiAtow4GMXI

  Tulee tosta mielee Jossu(menikönimioikein?), vaikken tuntenukkaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo meni oikein, ja mustaki tosi moni Johanna Kurkelan biisi sopii Jossulle.. :/

   Poista

Kaikki kommentit on tervetulleita, mutta julkaisen vaan asialliset :)